Før du køber hvalp

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Hvis beslutningen er en cairn, så er det vores anbefaling, at inden man anskaffer sige en hvalp,
at læse godt om racen.

Der er flere gode bøger bla :
Cairnterrnbogen af Jeanette Clausen, og Ester Kofods bog.

De omhandler bla. emne som:

  1. Når man skal have hvalp
  2. Racens historie
  3. Temperament
  4. Hundens signaler
  5. Pelspleje
  6. Hvordan en cairn holdes sund
  7. Race standard

Vores opdræt er stueopdræt, vores hunde bor og lever sammen med os. Når man skal købe hvalp er det vigtigt, at man ser efter om de er opvokset i stuen, og præget  på mennesker. Se på de voksne hunde og hvalpe, er de velplejet, tillidsfulde, og har de et godt temperament.

Ligeledes er socialisering og miljøtræning meget vigtigt for hundene, dette starter allerede så småt ved opdrætteren,man skal så blot huske selv at arbejde videre, og det vil sige, at hvalpen kommer i mange hænder, møder børn, andre hunde, by, hundeskov…osv.

Vi har jo som nævnt tre cairnterrier. Det er en selvstændig race, med stolte karakter. En cairn er en hund som gør hvad den vil, når det passer den – og ikke altid når det passer dig. Her kræves træning, og en god potion tålmodighed, træner du med din cairn, ja så får du uanset om det er træning, som vi absolut syntes er nødvendig, eller aktiverer dem med forskellige lege, ja så får du dobbelt tilbage.

Sidst men ikke mindst, så det nødvendig at hegne haven ind, og sørg for at hegnet er et godt stykke nede i jorden, når man er en cairn og vil ud på den anden side, ja så vil man ud på den anden side. Efter valget af en cairnterrier, kan man regne med en trofast, glad, og en humør bombe af en hund.

Har I lyst til at høre mere om denne skønne race, er I velkommen til at kontakte os.